Jdi na obsah Jdi na menu
 


REDAKCE 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

i chytrák se spálí

(starý mac, 17. 11. 2008 17:02)

tak jsem zase jednou ze sebe udělal pěkného kokota.jdu po paříži, abych ukázal klientům, ale hlavně klientkám, jak taky můžou vypadat kurvy. ty v st. denis jsou staré,opotřebované a lojovité a koho uloví, toho si odvedou do temné chodbičky, kde by se nepostavil ani kentaurovi.okolo pasáci a skořápkáři. a já vidím, kde ta tečka je. tak jeden z nich mi povídá: "že neuhodneš, kde je teď?" a já, aniž bych si vsadil, mu ukazuju, kde je. a byla! a on: tady máš dvě stě éček, ale symbolicky si musíš kilo vsadit. já celou dobu držel na té placce prst, tak jsem vytah dvě pajdy, dal mu je / já blbec/ a placku otočil. a bylo tam hovno! jak to ten hajzl udělal, nevím. bylo to rychlé, bolestné, ale poučné.abych se zklidnil, přeříkával jsem si pořád dokolečka : na všem zlém je něco dobrého, chybami se člověk učí, jsou horší věci na světě, hlavně, že jsme zdraví, mohlo to dopadnout hůř, mohl jsem vsadit víc atd... ale stejně se mi na rozum neodbytně dere myšlenka :" takového čuráka, aby pohledal !"

škoda, přeškoda,

(starý mac, 13. 11. 2008 6:36)

že v listopadu 89 se nepotkali v laterně magice starý traford s tenisovým disidentem! jak daleko dozadu dohlédne prvý jmenovaný / klobouk dolů /, tak předalekou vizi vpřed má ten druhý.asi by nebyli kamarádi a ten statečnější by s námi gp nejezdil, ale země by byla v rozpuku a neřídili by ji ti pavlíčci, jak tomu je dnes.s blížícím se výročím je tato myšlenka čím dál neodbytnější

Dávno, dávno již tomu II.

(Lotus, 12. 11. 2008 21:08)

Bolest odezněla, vystřídána chatrnými vzpomínkami na události téměř k neuvěření. Třeba, jak se v té zmiňované noclehárně dnešní Strejda vtělil do úzké štěrbiny mezi horní palandou a zdí, aby se schoval a jako bažant se tak vyhnul tradiční masáži lžící od mazáků. Byl odhalen, ale, že mi to dalo hodně práce, lžící na břicho dostal a ještě jí musel vyjíst celý ešus rozhudy (budapešťské pomazánky). Dnes by exekuci nepocítil ani na břiše ani v něm – ne nadarmo razí heslo „žrádlo je žrádlo“!
Nebo, jak mne, s několikrát přeraženým prsteníčkem (ten díl je dodnes k nepoužití, ostatně jako celá levá ruka – mohu předvést) doprovázel do litoměřické nemocnice - už nevím, zda jsme jeli autobusem nebo vlakem - a nesl mi kufr tehdejší bažant, dnešní národní umělec, Luděk Vele – pěvec. Možná jsme došli jen na zastávku, případně nádražíčko, ale jaká pocta, popisovat to po letech, pochopitelně. Vždyť ani profesor Pavlíček, člověk všemi směry erudovaný, neshledal na Gymnáziu Veleho zpěv obdivu- i obživuhodným, když se vyjádřil: „Hele, Vele, když vás to zpívání uživí, tak já sním svůj klobouk!“
Zde konstatuji zřejmý pohlavní posun páně profesorův, neboť, když jsem ho viděl poprvé, a samozřejmě ještě nevěděl, kdo to je, na hornořepčickém nádraží při nástupu na první chmelovou brigádu (1966), měl na hlavě odpudivou, černou rádiovku s anténkou a srolovaným okrajem. Kromě ní měl na sobě nějakou mastnou větrovku neurčitelné barvy a holínky. Navíc přijel na péráku nebo podobné hajtře motorkovité a vyhrožoval nám bažantům na peróně, co všechno musíme a nesmíme, a jak se s námi vypořádá, když něco nedodržíme, prostě vykládal nám všelicos povzbudivého. A protože to už trvalo tak neúnosně dlouho, doporučil jsem mu ze zákrytu spolužáků –tak už drž hubu, ty jézeďáku-! Kluci se na mě otočili, šiky prořídly, anténka zamířila a oči jasně viděly toho drzého parchanta! Jen prozřetelnosti a Bulisovi vděčím za to, že mě běsný soudruh profesor Pavlíček během těch tří let neučil.
Trochu změněnou scénu z nádraží potom použil Hollywood v oskarovém filmu Frajer Luke s úžasným Paulem Newmanem, který jako nový vězeň, byv donekonečna instruován šéfem věznice, že za každý prohřešek půjde do ajnclíku, sám tuto výhrůžku pronese, a na samotce taky skončí.

P.S. Toho Oskara nedostal Newman, ale za vedlejší roli (Vazoun) George Kennedy

Už je to tady!

(Lotus, 11. 11. 2008 8:24)

Ten letitý komplex spolupráce s komunistickou mocí, která trvá vlastně dodnes, to přehlížení ze strany opravdových odpůrců režimu přivedlo duševně chorého k prohlášení sebe sama za „disidenta Evropské unie“.
Ach, kde je Cimrman se svým poručíkem biologie?

je to dávno

(Strejda, 10. 11. 2008 10:45)

Pivní vzpomínání. …..já začal Na kovárně /1968/, vratislavická desítka za 1.70 Kč, matně si pamatuju, že u Brambory v Tržnici byly 3 piva za 5 Kčs, v Kasínu tenkrát stálo ??? 3.60 Kčs, ale připočítávala se k tomu jakási přirážka, nejdražší pivo bylo tenkrát v Radničním sklípku, tam podle mě stálo přes 4 Kčs.
Co takhle vytvořit graf, osa x= rok, y=cena piva, docela by mě to zajímalo, dáme to dohromady …..

Ad dávno, dávno pokrač.

(I.B., 9. 11. 2008 18:58)

SMu, když půjdeš k britskému velvyslanectví, U Hrochu je taková malá hospůdku, je kousek od parlamentu a plzeň tam mají skvělou a asi za 30,- Kč. Určitě si pochutnáš, neboť jídlo, řvepřový steak je tam asi za 80,-.

dávno, dávno pokrač.

(Lotus, 9. 11. 2008 17:12)

Nevím, jestli z metaforického putování měli radost zoologové, ateisti a Martinové, anatomové, internisti a rasisti, vlastně i botanici, pasáci a dozorci, ale mně se líbilo až k žízni!

dávno, dávno pokrač.

(starý mac, 8. 11. 2008 16:56)

i já se ponořil ve čtvrtek a v pátek v praze do hledání ztraceného času. chtěl jsem si pomeditovat v nějakém chrámu a dát si někde tu jejich dobrou plzíňku, co má máslovou pěnu a je jako křen.bral jsem to od klárova na hrad - ve vítu po mně chtěli stovku, ancikristi,ve staré radnici pivo za 60 kč - svině chamtivý - u dvou slunců pouze na objednávku předem, jinak pivo 56 kč - kurvy nenažraný, kocour zavřený, asi definitivně, na petlici zámek jako od špilberku, u krále brabantskýho pivo za 47 Kč - hajzlové hamižný,v mikuláši vstup 70,- kokoti bohabojný , ale najednou hle hle ! u glaubiců plzeň jako křen, pěna jde pěkně po půllitru dolů a na dně udělá sněhobílo, dřevěné stoly jako kdysi a cena ? 27,- kč. ať se jdou v pakáži a na starém městě vysrat židi smradlaví!

Ad Sparta

(Lotus, 6. 11. 2008 10:23)

Druhá sloka, říkáš?
Ach jo - ta je ještě blbější než ta první.
Jen doufám, že neexistuje třetí, nedejbože čtvrtá, pátá etc.
Sparta je nejodpornější mužstvo na světě!

Ad Sparta

(I.B., 6. 11. 2008 7:44)

Sparta – byla, je a bude
Sparta – musí vyhrát všude
Sparto – ty jsi život náš
Sparto – ty nás přece znáš

Toť druhá sloka oslavné básně, jmenovaného pražského klubu.

Banket

(Fidor, 5. 11. 2008 13:47)

Chatu na setkání mistrů ve Václavicích máme rezervovanou od pátku 22.5.09 do neděle 24.5.09.
Cena 1000,- za každou noc + spotřebované energie.

Dávno, dávno již tomu

(Lotus, 5. 11. 2008 11:31)

Tak jsem včera projížděl Horními Řepčicemi, obcí kde mnozí z nás před více než čtyřiceti lety byli na chmelu. Dnes je to zmírající ves s pobořeným statkem, kde byla jídelna a noclehárna a ošuntělými domky bez života. Důvod: široko daleko nespatříš, ano, chmelnici!? Jen hřiště se hrbolatí na svém místě, myslím, že za Kuglerovou bránou (blíže Liberci) stály topoly, ale může to být jen pocit. Teď musím na chvíli přerušit prstoklad, ozvalo se staré zranění. Ta bolest zní jak sláčikový orchester.

Ad Evropa a my

(I.B., 29. 10. 2008 15:43)

Ano, jed v kafi. No, to je drámo. A přijde nám to draho. Bratři Mrštíkové ani netušili jak se světoví. Vávro, Lizale , Maryšo! A poučení? Nekupujte kafe ani u žida ani v Česku!

evropa a my

(Lotus, 29. 10. 2008 6:55)

Dojem nejen lingvistický:
neznamená poissons jed/y/? Já už jsem teď z toho českýho slazení otrávenej, a až to vezme do ruky Sarka-Franka…

evropa a my

(starý mac, 29. 10. 2008 5:05)

jeden pohled zvenčí: ve veřejnoprávní televizi TF 1 byla dlouhá reportáž/ zmínka / o debaklu poissons bleus. přišlo mi to divné, říkal jsem si, co je jim to toho? ale pak mi to docvaklo . teď to evropa osladí nám !

Kdo nic nedělá nic nezkazí

(Strejda Nekazič, 27. 10. 2008 21:24)

To byl pouze můj názor, netřeba rozebírat a hledat PRAVDU. Já to tak cítím a nic s tím neudělá žádnej vlezdoprdelista nebo hodinář. Anální aktivisté byli, jsou a budou, Rolexky no comment.

Ad volby

(I.B,, 27. 10. 2008 15:49)

Aniž bych se chtěl zastávat SD, na straně ODS byla blbost, hodně blbosti a ještě k tomu arogance. Proto prohráli volby, které se prohrát skoro nedaly. Jak všichni Bendlové, Bémové a ostatní apologeti ve straně vědí, co měli dělat před volbami. Škoda , že mají tak dlouhé vedení, jak svoje, tak i stranické. Čekají, jak cyklisté v háku, aby seuž mohli dostat d opředu, ale tam se nikde neschovají. Ani anální speleolog Bém, stejně jako potulný prodavač luxusních hodinek Rolex Bendl.

Akce – reakce

(Strejda Nevolič, 27. 10. 2008 9:12)

Neumím klást slova jako předřečník, ale já událost podzimních voleb 2008 viděl jako souboj BLBOSTI vs. AROGANCE. To, že si češi vybrali BLBOST mě překvapilo.
Resumé pro mě – příště půjdu volit aroganci, je pro mě sice nepřijatelná, ale ta druhá oranžová alternativa je naprosto nepřijatelná. Konec hlášení v nesrozumitelném jazyce.

Volby jemně

(Lotus, 26. 10. 2008 11:20)

Jemně se vracím ke krajským a 1/3 senátním volbám a jak už jsem napsal před týdnem, nemám z téhle skopičiny odezdikezdi žádnou radost, absence malých stran je chyba, no snad se poučíme při předčasných parlamentních volbách.
Četl jsem různá vyjádření: Paroubek – epochální! To má opravdu velmi rozostřený pohled (střelný prach a kočičí chlupy v očích?) při 40 a 30% volební účasti, kterou já bych nazval ech-och-ální.
Naopak poražení, ve voliéře zleva doprava: Bém, Bendl,(pozor, neplést si s fyziognomicky i mentálně podobnou dvojicí Cikrt, Julínek), Sobotka, tento Fierlinger ODS, jenž všechno přežije, viz jeho úlis(Tento výsledek je jenom druhé kolo té naší obrovské prohry. Předseda je za to nejvíce zodpovědný a měl by tu reflexi udělat. Ale samozřejmě to samé by mělo udělat celé grémium. Není možné, abychom měli dvě, tři centra a ještě nám do toho zasahoval čestný předseda.), dále nečestný předseda Klaus a topící se předseda Topolánek vyrážejí takřka shodné zvuky, že ČSSD vedla neférovou a nekorektní kampaň a voliči podlehli sladkým slibům, které jsou naprosto, naprosto nereálné.
Už jen z tohoto zoufalého mávání/mlácení křídly je zřejmé, že ODS žádnou reflexi neudělá, jelikož nemůže, protože neumí. Možná nesmí!
Stačilo říct, a pochopila by to i paní Müllerová, že ODS voličům prostě nechutná a proto konečně zhodnotili její nekonečnou aroganci moci, letitý nepotismus (jánabráchismus) a korupčnictví, které nám závidí Blízký východ o Dálném ani nemluvě.
Každopádně dojde k Topolánkově noci dlouhých nožů, strana bude rozřezána na Prago- a Onamověrné před slzícím zrakem zakladatelovým, jenž svým nadstranickým zasahováním dlouho ty nože brousil. Kam s Přemyslem? Ale, ten si jistě nahmátne udidlo nějakého vola!

zeměpis

(Michaela Rašková, 23. 10. 2008 17:20)

potrebuji pomoc na otazky v zemepise......statu Jamajka,Trinidad a tobago


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39

následující »